Фирма от САЩ ще преподава машинно обучение у нас

Американска компания стартира у нас образователна програма по машинно обучение като дисциплина и професия. HyperScience е специализирана в автоматизирането на административна и офис дейност, а нейната програма се нарича HS Learn.

Инициативата е насочена към студенти, софтуерни инженери, разработчици и други профили – с или без опит, като единственото изискване е участниците да имат основни познания по математика и компютърно програмиране, за да разбират материала. От фирмата твърдят, че на този етап интересът към програмата и курса е много голям, като билетите за първата и втората лекции вече са изчерпани.

Образователната програма HS Learn цели да подпомогне развитието на ИТ индустрията в България, като обърне по-специално внимание на машинното обучение, казват от HyperScience. Компанията разработва продукти за автоматизиране на различни процеси в офиса, традиционно извършвани от човешка ръка до този момент, като използва иновации в изкуствения интелект от рода „дълбоко обучение” и „компютърно зрение”.

Обученията започват тази седмица и ще се водят от специалисти на HyperScience в продължение на няколко месеца. Очаква се като гост-лектори в програмата да се включат и софтуерни инженери от други компании, уточниха инициаторите.

Коментар