Южна Корея прави прозрачни биткойн операциите

Южна Корея ще въведе през следващата седмица важни промени в банковите операции, свързани с криптовалута. Идеята е транзакциите да станат по-прозрачни, което вещае нов спад в курса на биткойн и останалите криптовалути.

В момента Южна Корея е третата в света страна по брой на транзакциите с криптовалути. Ето защо всяка промяна там, касаеща виртуалните валути, ще повлияе пряко на биткойн и другите популярни криптовалути.

Според публикация на BBC, южнокорейските банки ще започнат да откриват специални сметки за криптовалути, клиентите на които няма да могат да извършват скрити преводи. Текущите анонимни банкови сметки ще бъдат блокирани.

Новата система ще започне да функционира на 30 януари. Очаква се банковите нововъведения да предотвратят прането на пари и да направят преводите по-прозрачни, докато пазарните анализатори прогнозират нов спад в курса на биткойн през следващата седмица.

Коментари по темата: „Южна Корея прави прозрачни биткойн операциите”

добавете коментар...

  1. ха

    Обслужването на новите сметки ще изисква допълнителна такса, която е на практика за това някой да те следи. Така хем ще могат да си злоупотребяват с личната ти информация, хем ще си плащаш за “услугата”.
    Анонимни сметки никой не си открива в банки. Трябва интернет доставчиците да бъдат заставени да правят защитни национално стени, подобни на тези в Китай. Така на практика всеки редовен потребител ще стане блокиран, а тези, които прехвърлят мръсни пари просто ще се upgrade-ват с нужните неофициални защити. Естествено това автоматично означава, че влизаме в тоталитарен строй в който корупцията не е ощетена, но всичко се пише на “сметката” на редовия потребител. И това само защото ненужните на практика банки търпят сериозни загуби.

Коментар