Възход на AI анализите тази година

Разработката на изкуствен интелект (AI) напредна изключително през изминалата 2017 година. Очаква се през настоящата година AI направлявани и изготвени анализи да навлязат повсеместно в IT сферата.

Благодарение на по-голямата предвидимост на AI анализите, ИТ специалистите и собствениците на приложения ще получават по-точна информация и ще могат да оптимизират работния си процес по-добре. Ако добавите към това и опцията за автоматизиране на отговорите, значението на AI нараства още повече, коментираха специалисти от Софтуерния университет.

Аналитичните AI системи ще обхващат поведението на инфраструктурата, приложенията и клиентите. Те ще разпознават аномално поведение или промени в поведението на системите за сигурност и на базата на тази информация дори ще могат да предсказват кога дадено приложение или сървър може да претърпи проблеми.

При засичане на отклонение, напълно автоматизираните процеси ще се включат и ще отстранят условията за възникване на проблема, поясниха експертите от Софтуерния университет.

Големи ИТ аналитични компании вече инвестират в разработки в тази насока. Сред тях са Splunk и New Relic, които обявиха набор от AI свойства за своите платформи през изминалата 2017 г.

Коментар