Австралийци подготвят златна криптовалута

Австралийската златна рафинерия Perth Mint се готви да пусне нов вид, златна криптовалута

След няколкото труса в света на биткойн и затварянето на противоречивия онлайн трейдър Bitconnect, инвеститорите в лесни печалби започнаха все по-често да се оглеждат за по-сигурни алтернативи. В тази връзка, през последните дни има силен ръст на закупеното злато от частни лица, съобщиха от българската борса за злато и сребро Tavex.

Нещо повече, австралийската златна рафинерия Perth Mint се готви да пусне нов вид криптовалута, зад която да стои стабилността на златото. Целта на Perth Mint е да прехвърли стабилността на инвестицията в злато в иначе крайно волатилния пазар на дигитални валути. По-този начин компанията се надява да предложи истинско дигитално злато, което може да се закупи от всеки един човек по света.

Същевременно, големи дилъри на инвестиционно злато в САЩ и Европа също отчитат голям скок в продажбите. Европейският дилър Coininvest и американската GoldCore отчитат неочаквани заявки за златни монети, достигащи продажби от общо 30 килограма (около милион щатски долара) инвестиционно злато на ден.

Според западните анализатори, причината за това е, че огромните бързи печалби от скока на цената на биткойните започват да се изпаряват и частните инвеститори предпочитат „да затворят” натрупаните пари във възможно най-сигурната инвестиция – физическото злато.

По-любопитното е, че играчи, които традиционно не се свързват с инвестиция в злато, са основният купувач. Причината е, че същите „милениъли” (родени между 1984 и 1994 г.) са и един от двигателите на пазара на криптовалути, но и те, като всеки друг инвеститор, разбират, че краткосрочните крипто-печалби няма как да запазят стойност, освен ако не се прелеят в света на физическите ценни метали.

Най-популярните инвестиционни продукти, купувани от „младите инвеститори” и в чужбина, и у нас, са монетите от една унция и британските суверени. Кюлчетата от 20 и 50 грама също са предпочитан продукт, по данни на Tavex.

Но всичко това не означава, че идва краят на криптовалутата, коментираха от българската борса за злато и сребро, давайки за пример подготвяната от Perth Mint златна криптовалута.

Коментари по темата: „Австралийци подготвят златна криптовалута”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Пак измама .

  2. тошко

    Ебаси бълвоча.

Коментар