Nokia 9 ще бъде безрамков, формат 18:9

Все още непредставен официално, Nokia 9 се появи на една от страниците в онлайн магазина Amazon

След бурна 2017 година, възроденият бранд Nokia подготвя нови смарт изкушения за своите фенове. На предстоящия в края на февруари Световен мобилен конгрес (MWC 2018) в Барселона HMD Global – компанията-собственик на бранда – ще покаже новия флагман  Nokia 9.

HMD Global вече пусна на пазара няколко смартфона – от най-евтиния Nokia 2 до флагманския модел Nokia 8. Поне още два модела ще дебютират тази година и това са Nokia 9 и Nokia 1. Очакват се и нови телефони с бутони, носещи финландския бранд.

Nokia 9 е изпълнен в крак с последните тенденции – безрамков, със съотношение на страните 18:9

Все още непредставен официално, Nokia 9 се появи на една от страниците в онлайн магазина Amazon, заедно с калъфи за него, изготвени от компаниите HualuBro и Terrapin. Вижда се, че смартфонът е изпълнен в крак с последните тенденции – безрамков, със съотношение на страните 18:9, и двойна камера на задния панел.

Отзад е разположен и скенерът на пръстов отпечатък. Екранът на Nokia 9 е с предполагаем диагонал 5,5 инча и резолюция 2К. Предната камера за селфи има резолюция 5 мегапиксела, а двойната задна е 12MP + 13MP. „Под капака” вероятно ще открием мощен процесор Snapdragon 845 и минимум 4GB оперативна памет.

Коментар