Google набляга на собствени разработки в Pixel

В бъдещите смартфони Pixel ще се появят нови микросхеми, собствена разработка на Google

Google е една от малкото компании с потенциал да създават уникални смартфони от гледна точка на хардуера, наред с Apple, и това се забеляза отчетливо с излизане на второто поколение устройства Pixel.

В частност, смартфоните Pixel използват процесор за обработка на изображения Pixel Visual Core, който е собствена разработка на Google. Очаква се в бъдещите модели на смартфона да намират място все повече подобни уникални решения, отбелязва Блумбърг.

Наскоро Google финализира сделката по придобиване на част от активите на HTC. Интернет гигантът придоби екип от 2000 служители, с помощта на които ще намали значително зависимостта си от външни компании при разработката на смартфони, а в бъдеще вероятно ще се откаже напълно от услугите им.

Рик Остерлоу, мениджър на подразделението за хардуер на Google, обяви, че в следващите смартфони Pixel ще се появят нови микросхеми, собствена разработка на компанията. Все пак Google не планира в скоро време да предложи собствена SoC (система на чип), тъй като ще продължи да си партнира в това направление с лидера на пазара Qualcomm.

Продажбите на смартфони Pixel все още са скромни като обем, но се наблюдава тенденция на силен растеж. През миналата година Google е реализирал на пазара около 1,5 млн. собствени смартфона, бележейки ръст от 50% спрямо предходната година.

Коментари по темата: „Google набляга на собствени разработки в Pixel”

добавете коментар...

  1. Дими

    Пълна скук….. Големите тиранозавърски фирми монополисти се чудят с какви глупости да ни занимават. Каква от това едни прости картинки … сигурно порното и фейсбука ще изглеждат по-добре зс новият процесор за обработка на изображения. дрън … дрън Вижда се как се изчерпват и нищо ново като продукт не могат да предложат.

Коментар