Apple поевтинява от слабо търсене на iPhone X

Очакванията на някои анализатори, че подобренията в iPhone X ще доведат до повишено търсене, не се оправдаха

Акциите на Apple паднаха до най-ниското си ниво от началото на годината, след като като се разчу, че поръчките за iPhone X са съкратени наполовина, предаде агенция Nikkei.

През настоящото тримесечие Apple е поръчала на своите производствени партньори 20 млн. смартфона iPhone X, което е двойно по-малко от първоначално планираните бройки. Тази новина доведе до поевтиняване на акциите на компанията с 1,6%.

Nikkei потвърждава по-рано появилите се информации за слаб интерес към iPhone X – юбилейно устройство с цена, започваща от $999. Очаква се Apple да разкрие по-точни данни за продажбите на iPhone X при обявяване на финансовите си резултати за тримесечието на 1 февруари.

В момента акциите на Apple се търгуват на най-ниската си стойност от началото на годината. Регистрираният спад от 1,6% доведе до намаляване на пазарната капитализация на компанията с 14 млрд. долара.

iPhone X е първият смартфон на Apple с дисплей на база органични светодиоди (OLED). Продажбите на модела започнаха през ноември миналата година, но очакванията на някои анализатори, че подобренията ще доведат до повишено търсене, не се оправдаха.

Коментар