Samsung произвежда чипове за добив на криптовалута

Samsung е започнал производство на ASIC чипове за добив на криптовалута

Samsung вече се възползва от огромния потенциал на пазара за виртуални валути. Корейската компания е започнала производство на специални чипове, предназначени за добив на криптовалута, съобщи TheBell.co.kr.

Гигантът загатна за амбициите си в тази сфера още през октомври миналата година, когато демонстрира ферма за добив на биткойн, изградена от 40 смартфона Galaxy S5. Сега Samsung прави следваща стъпка – произвежда интегрални схеми със специално предназначени (ASIC), именно за добив на криптовалута.

Твърди се, че чиповете се произвеждат по поръча на китайски клиент, чието име не се съобщава. Серийното производство на ASIC-схемите е започнало в края на януари. В случая, Samsung не е разработчик на чипа, а само производител, който изпълнява поръчката.

Засега не е ясно дали компанията има планове да започне разработка на собствени чипове за добив на криптовалута. Но предвид бурното развитие на новия крипто-пазар, не е изключено това да се случи, като се отчитат и огромните R&D възможности на Samsung в полупроводниковото производство.

Коментар