Koolnee K1 Trio – достъпен фаблет с лицево разпознаване

Koolnee K1 Trio е 6-инчов фаблет с FHD+ резолюция и лицево разпознаване

Върхови технологии като разпознаването на лице вече стават част и от по-достъпните ценово устройства. Подобна функционалност добавя още едно ниво на сигурност за притежателите на смартфони наред с идентификацията на база пръстов отпечатък.

Потвърждение на тенденцията е 4G фаблетът Koolnee K1 Trio – модел с голям 6,01 екран с резолюция FHD+ (2160×1080), осемядрен процесор и технология за разпознаване на лице, който се предлага за около 235 долара в глобалния онлайн магазин Tomtop. С метален корпус и изискан външен вид – във варианти с черен и син цвят, мощен хардуер и огромен обем памет, този смартфон дава голяма стойност за цената си.

Двойната задна камера на Koolnee K1 Trio има резолюция 16MP+2MP

Дизайнът на Koolnee K1 Trio е в крак с последните тенденции. Става въпрос за 6-инчово устройство във формат 18:9 и без рамки на три от страните си – дизайн, осигуряващ „непрекъснато” визуално изживяване, значително по-добро от това на класическите 5,5-инчови смартфони, които имат същите размери, но по-ограничена екранна площ. На претъпкания, висококонкурентен пазар за смартфони подобни предимства натежават при избора.

Задвижван от мощен 8-ядрен процесор MediaTek MT6763 на тактова честота 2,0GHz, фаблетът Koolnee K1 Trio включва и достатъчно голям обем памет за безпроблемна работа на приложения като игри, видео, музика и т.н., както и за съхранение на снимки, видео и друго съдържание – ще откриете в устройството 6GB оперативна памет (RAM) и 128GB постоянна памет (ROM), плюс слот за разширение с карти памет с капацитет до 128GB.

Функцията за лицево разпознаване на Koolnee K1 Trio използва предната камера

Достойнство на модела също така е двойната задна камера – 16MP+2MP със сензор Sony, допълнена от предна камера за селфи с резолюция 8MP. Тази комбинация обещава качествени снимки и видео и несъмнено ще насърчи любителската фотография на притежателите на устройството.

Сигурността на Koolnee K1 Trio е на високо ниво, благодарение не само на скенера на пръстов отпечатък, разположен в долната част на предния панел, но и на функцията за разпознаване на лице, която използва предната селфи камера. Технологията за отключване на достъпа до устройството на база лицево разпознаване работи мигновено и надеждно, уверява производителят.

Koolnee K1 Trio има два слота за сим карти, като единият може да се ползва и за карти памет

Фаблетите се нуждаят от по-мощна батерия, предвид големите си размери, и Koolnee K1 Trio се придържа към това изискване. Моделът идва с несменяема батерия 4200 мАч, която в съчетание с икономичния процесор ще осигури безпроблемна целодневна работа на смартфона, а зареждането става през USB порт.

Koolnee K1 Trio работи под управление на операционна система Android 7.1, има два слота за сим карти и може да се ползва в мрежи от всички поколения – 2G, 3G и 4G. Предвиден е и стандартен 3,5-мм порт за слушалки. Налични са също задължителните за всеки смартфон безжични модули WiFi и Bluetooth.

Koolnee K1 Trio се предлага във варианти с черен и син цвят на корпуса

Цената на 6-инчовия фаблет Koolnee K1 Trio в момента е $234,99 в онлайн магазина Tomtop, с безплатна доставка до България. Устройството има размери 15,73х7,52х0,84 см и тежи 214 грама. В комплекта са включени освен телефона още захранващ адаптер, USB кабел, игла за механизма на сим картите, калъф, протектор на екрана и ръководство за потребителя.

Коментар