TESY покри новия регламент на ЕС за отоплителни уреди

„Умните и енергийно-ефективни уреди са бъдещето на индустрията”, посочи Христо Славов, директор на бизнес направление „Отопление” в TESY

Българската компания TESY обяви, че нейните панелни конвектори, маслени радиатори и цялата гама отоплителни уреди покриват напълно най-новите  регулации за енергийна ефективност на Европейския съюз.

Според изискванията на Регламента, от началото на тази година сезонната енергийна ефективност при отопление за различните видове панелни конвектори и маслени радиатори трябва да има стойности над 36%. Симулационните изчисления обаче показват, че уредите, обявени за използване чрез фиксиран монтаж, окомплектовани с употребяваните до момента механични термостати или обикновени електронни (без допълнителни функции), вече няма да отговарят  на изискванията.

Предлаганите на пазара уреди за фиксиран монтаж ще трябва да имат електронен термостат, да могат да реагират на промяна в температурата в помещението (например при отварянето на прозорец) и да имат адаптивен старт или възможности за дистанционно управление. В случая на TESY – управлението е през интернет от всяка точка на света.

„Влизането в сила на новата директива не е изненада за производителите. Ние в TESY поехме курса за производство на енергийно ефективни уреди – бойлери и конвектори, далеч преди това да бъде наложено от Европейския съюз”, каза Христо Славов, директор на бизнес направление „Отопление” в TESY.

По неговите думи, „умните” и енергийно-ефективни уреди са бъдещето на индустрията. „От една страна, те предпазват нашата планета, а от друга – спомагат за намалението на сметките на директните потребители”, поясни Славов.

Произведените от ТESY панелни конвектори отговарят напълно на новите ErP изисквания още от началото на декември м.г. Те имат и функция за управление от разстояние и то от всяка точка на света, чрез интернет връзка и приложение tesyCloud.

Миналата година българската компания стана и първата в Европа, която предложи на пазара „умен” бойлер. Устройството също е част от Cloud семейството уреди на TESY, припомниха от производителя на днешната пресконференция в София.

Коментар