Бизнесът на AMD расте уверено

„2017 година отбеляза ключова точка на пречупване за AMD, в която ние изцяло обновихме продуктовия си портфейл”, заяви д-р Лиса Су, президент и СЕО на AMD

AMD постигна 25% ръст на приходите и ретабилност през финансовата 2017 година, сочи корпоративният отчет, публикуван вчера.

Компанията отчита приходи от $5,33 милиарда за годината и нетна печалба от $43 милиона. „2017 година отбеляза ключова точка на пречупване за AMD, в която ние изцяло обновихме продуктовия си портфейл”, коментира д-р Лиса Су, президент и СЕО на AMD.

Приходите само за четвъртото тримесечие възлизат на $1,48 миларда, което е ръст от 34% спрямо същия период на предищната година, благодарение на силните продажби на Radeon GPU и Ryzen CPU. Нетната печалба на AMD за тримесечието възлиза на $61 милиона.

Приходите от изчислителни и графични решения (Computing and Graphics) са били $958 милиона, или с 60% повече в сравнение с 4-то тримесечие на 2016 г. и със 17% спрямо 3-то тримесечие на 2017 г. Както в годишен план, така и при последователните тримесечия, ръстът е движен от силните продажни на графичните процесори Radeon и настолните чипове Ryzen.

Средната продажна цена (Аverage Selling Price – ASP) при CPU е повишена, поради по-високата цена на Ryzen процесорите. ASP на графичните процесори се е вдигнала в годишен аспект и последователно за тримесечията.

В сегмента корпоративни, вградени и полу-къстомизирани решения приходите са били $522 милиона, или 3% ръст спрямо същия период на предходната година. AMD разширява своето присъствие и в центровете за данни с новите сървърни инсталации и решения на база EPYC.

За първото тримесечие на 2018 г. AMD очаква приходи от около $1,55 милиарда, плюс-минус $50 милиона, или увеличение с 32% спрямо същия период на миналата година.

Коментари по темата: „Бизнесът на AMD расте уверено”

добавете коментар...

  1. Иван

    Рязан – скъсена пушка. Едвам плюва на близко. Скоро Интел не моат ги стигна! И ЯМД си имат свойте ентусиасти – мечтатели – фантазисти.

Коментар