Facebook затвори врати за криптовалутите

Facebook повече няма да приема реклами на финансови продукти и услуги, които често се асоциират с въвеждащи в заблуждение практики

Facebook забрани каквато и да е реклама на криптовалути в социалната мрежа, както и в услугата за споделяне на снимки Instagram, стана ясно тази седмица от изявление на Роб Ледън, директор по управление на продукти в компанията.

По неговите думи, Facebook повече няма да приема реклами на финансови продукти и услуги, които често се асоциират с въвеждащи в заблуждение рекламни практики. Решението все още не е окончателно и Facebook може да го преразгледа, когато изготви по-добри алгоритми за определяне на недобросъвестните практики.

Забраната касае различни криптовалути, вкл. биткойн, предложения за токени в рамките на ICO (Initial Coin Offering – първично публично предлагане на нови единици криптовалута), както и бинарни опции.

След неконтролируемо поскъпване в края на миналата година, през януари криптовалутата претърпя сериозен спад, в резултат на действията на някои правителства, вкл. в Китай и Южна Корея. В момента курсът на биткойн е под 10 000 долара.

Коментари по темата: „Facebook затвори врати за криптовалутите”

добавете коментар...

  1. Сашо

    Самият Facebook е престъпна организация, която въвежда в заблуждение хората. Кради личните данни, прави милиарди пари, промива мозъци, губи времето и живота на хората.

  2. Аман

    Некои препраха кот имаша са пере и ся им не дреме за биткойно

Коментар