Паметта е причина за дефицита на видеокарти

Пазарът на видеокарти страда от дефицит, но причината за това не е недостигът на графични процесори, а на памети, според изявление на д-р Лиса Су, главен изпълнителен директор на AMD.

По нейните думи, AMD увеличава производството на GPU (графични процесори), за удовлетвори нарасналото търсене от страна на любителите на игри и „копачите” на криптовалута. Дефицитът на 3D карти не се дължи на недостатъчния обем графични процесори, а на недостига на памети, твърди Лиса Су, цитирана от WCCFtech.com.

„Има недостиг на памети и това е вярно в широк смисъл, независимо дали говорим за GDDR5 или HBM. Ние продължаваме да работим по този въпрос с нашите партньори и несъмнено това ще бъде един от ключовите фактори през 2018 г.”, казва Лиса Су.

Търсенето на GPU от AMD през текущото тримесечие дори e по-високо, отколкото през предходното, четвърто тримесечие, което е отклонение от обикновената сезонна закономерност. Компанията обяснява явлението със значително отложено търсене и повишена активност от страна на майнерите на криптовалута Ethereum.

Коментари по темата: „Паметта е причина за дефицита на видеокарти”

добавете коментар...

  1. Пичага

    Еми да сменят на GDDR6 вече! Колко време мина откак се ползва GDDR5?

  2. Майна

    Да, така е кой ще ги купува? Ще се изплаща ли сметката за електричество? Като се пукне балончето, пускат нови крипто койни и леко да променят алгоритъма и купения хардуер отива за боклука.

  3. Anonymous

    Сoini има много ама кой ще ги купува от миньорите )

Коментар