Microsoft подготвя Polaris версия на Windows

В резултат на олекотения код и своята универсалност, Polaris може да се наложи като най-сигурната версия на Windows за персонални компютри

Microsoft е близо до завършване на проект за нова версия на Windows 10, предназначена за настолни компютри, лаптопи и таблети. Обновлението се разработва под кодово име Polaris, съобщи WindowsCentral.

Polaris представлява по същество версия на мобилната платформа Andromeda OS, но пригодена за компютри. Тя ще използва интерфейс CShell, който се явява универсална обвивка за всички типове устройства. Очаква се олекотената платформа Polaris да работи по-бързо и по-икономично от Windows 10.

Според предварителните информации, Polaris се позиционира като система за потребители, които не са зависими от програмите на база архитектура Win32. На практика, Microsoft ще създаде една по-съвършена версия на Windows 10 S – по-бърза и с по-ниска консумация на енергия.

В резултат на олекотения код и своята универсалност, Polaris може да се наложи като най-сигурната версия на Windows за персонални компютри. Твърди се, че новата платформа ще бъде напълно готова през 2019 година.

Microsoft продължава да модернизира Windows както на ниво ядро, така и на ниво обвивка. През септември миналата година компанията обяви проекта Windows Core OS, целящ да превърне Windows 10 в модулна платформа. Като част от него се разработва мобилната версия Andromeda OS, а очевидно – и Polaris.

Коментари по темата: „Microsoft подготвя Polaris версия на Windows”

добавете коментар...

  1. haha2

    Това е – на малоумнити поколение живота му е “игри” Този анонимния като се мотивира с това как му вървят игрите, показва, че има защо MS да правят все по-скапани ОС. Това е световна тенденция. И Андроид е така, ама нея сме я приели като достатъчна за телефоните си и като такава от самото начало. Аз не съм програмист, хакер, велик многознайло с ИТ познания. Аз съм един обикновен служител, работещ през повечето време чрез компютъра си. Не на него, а чрез него. Аз мен е важно удобството. Имам прилични познания да си персонализирам интерфейса според нуждите ми. Само че, откакто има Уйн10, това е най-отвратителната част. Всъщност грешка – от както излезе онази хибридна простотия Уйн8. За да достигна до опции, които до Уйн7 достигах с 2 клика, сега се налага да вляза на м**а си в г**а, за да ги намеря. А може и да не са там вече. Умишлено е направено така, че потребителя да няма директна възможност да настройва. Да си кара като малоумен американец, на който, ако телевизора ми каже, че небето вече няма да се нарича синьо, а кафяво, от утре така ще го нарича. Да, затова хората не харесват новите версии – не са им познати, за първи път от началото на съществуването на този вид ОС, нещата не са надградени. Пак казвам – не знам на софтуерно, на техничарско ниво как е. Това специалистите ще го кажат. Аз съм един прост юзър. И не ми харесва. А мисля, че за такива като мен се прави всичко, не за някой упорит малоумник с пакистанско име, попаднал в белия свят, за да попълни квотата от иностранци

  2. Anonymous

    Уина ми се стартира и сутдаунва за под минута. Линукса на същата машина за под 30 секунди. Не ми е проблем. И двете работят перфектно за нуждите ми. За някои ми е по – удобен линукса, за други уиндоса. Има някои игри не вървят добре на линукс, а други на уиндос.

  3. хм

    до всички доволни от уин 10 – не мрънкаме ние, а мрънкат клиентите ни, които са принудени да чакат по 10-20мин за да си изгасят компа, стартира се дълго заради безкрайните кърпежи и работи по-бавно от уин98!

  4. Saevar

    до Доволен,
    ми аз съм си сглобил ГНУ/Линукс дистрибуция за себе си както за Десктоп така и за сървърите ми .. така че не се оплаквам, а само споделям, и споделянето идва от опит който имам…. сравнено с тва което аз съм си сглобил е като ферари срещу костенурка (нали се сещаш че Уина е като костенурката..)

  5. Доволен

    Странно, аз и много други сме доволни. За недоволните:седнете, напишете си една платформа и спрете да сте “тестери” и мрънкащи недоволни от Windows.

  6. Saevar

    а дано да направят нещо по-добро ама на дали, вече повече от 30 години се опитват да направят нещо като хората и аха да стане ама нйее.. ни стаа

Коментар