VMware ще наеме още хора в България

Мощната софтуерна компания VMware ще увеличи екипа си от специалисти в България с 25%. Това обяви по време на посещението си у нас Пол Мариц, президент и изпълнителен директор на една от най-актуалните компании в ИТ индустрията.

Наемането на нови специалисти ще стане през следващите 12 месеца в центъра за разработки и проучвания на VMware в София.
Компанията е най-големият доставчик на софтуерни решения за виртуализация, приложими във всички сегменти – от настолни компютри до корпоративни центрове за данни. Развойният екип в България работи по създаване на ключови продукти на VMware.
“Българският екип е изключително важен за запазване на стабилните позиции на компанията в световен мащаб. С разширяване на портфолиото от продукти местният екип ще има водеща роля в разработването на следващото поколение технологии, като набиращата все по-голяма популярност cloud computing”, каза Диана Стефанова, регионален мениджър на VMware в България.
Компаниите използват софтуера на VMware, за да намалят своите инвестиционни и оперативни разходи, като направят ИТ системите си по-сигурни и ефективни и същевременно проявяват отговорна политика към околната среда.
Годишните приходи на VMware възлизат на 1,3 млрд. долара. Компанията е базирана в Пало Алто, Калифорния, а неин мажоритарен собственик е EMC Corp., която също има офис в България.

Коментар