OLED телевизорите поевтинели 6 пъти за 4 години

Телевизорите на LG с OLED панели (органични светодиоди) са поевтинели над 6 пъти в последните 4 години, съобщи корейското издание The Investor, позовавайки се на източници от производителя.

Ако през 2013 година OLED телевизорите на LG с диагонал на екрана 55 инча са стрували в Южна Корея 15 млн. вона, то цената им в момента е 2,39 млн. вона (около 2200 долара). Аналогична е ситуацията и на пазарите в други страни, където LG продава OLED TV.

Корейската компания не разкрива обема на глобалните продажби на OLED телевизори, но е конкретна за домашния си пазар. През януари 2018 г. LG е доставила в Южна Корея над 14 хиляди OLED телевизора, или по един на всеки три минути. За сравнение, продажбите през януари 2017 г. възлизаха на 5 хиляди броя.

OLED се счита от мнозина специалисти за най-напредналата технология за телевизори, която предлага по-високо качество на изображението и по-наситени цветове, в сравнение с течнокристалните аналози (LCD).

LG влага сериозни усилия в намаляване на себестойността на производството на OLED TV за сметка на усъвършенстване на технологията, така че този тип телевизори да станат достъпни за по-широк кръг от потребители.

Коментар