Acrobat 8 идва с повече функции и по-лесен


Днес компанията
Adobe представи в цял свят, вкл. и у нас новата серия продукти Acrobat 8. Предимства на софтуера са възможностите за лесна обмяна на документи и употребата на популярните pdf и flash формати.

С повече функции и по-лесни за използване идват новите продукти от серията Acrobat 8. Основният замисъл на компанията е бил да осигури цялостен процес за работа с информация, стана ясно на пресконференция в София с участието на дистрибуторите на Adobe – БиЕмДжи и ББС.

Потребителите на Acrobat получават възможност за събиране на данни и създаване на файлове, съвместна работа и управление, съчетаване на няколко файла в един документ и контрол над информацията. По-конкретните промени в Acrobat 8 са нов интерфейс, улеснено създаване на потребителски профили и др.

На пресконференцията беше направена и демонстрация на това как Acrobat 8 може успешно да служи като платформа за работа с електронна документация. Диалогът, който дистрибуторите на Adobe са търсили и ще търсят с административните власти, ще улесни преминаването към 100%-ова работа с електронна документация, за сметка на хартиената такава, коментираха специалисти.

Серията продукти Acrobat 8 включва приложенията Acrobat 8 Professional, Acrobat 8 Standard, Acrobat 8 Elements, Acrobat 3D Version 8, Acrobat Connect и Acrobat Connect Professional. Всички те ще се появят на пазара през ноември, като има шанс цените да бъдат с 15% по-ниски от европейските.

Поради бъдещото ни членство в Евросъюза обаче, намалението в цената не е сигурно, коментираха дистрибуторите на Adobe за България. Сигурно е обаче че потребителите, които закупят Acrobat 7 до ноември, ще получат право на безплатен ъпгрейд към новата версия, стана ясно още на пресконференцията.

Коментар