Samsung: Ъпгрейдът с SSD е елементарна задача

Ъпгрейдът на лаптоп с SSD 860 EVO може да отнеме и само 30 минути с клониране на информацията

Всеки компютърно-грамотен потребител може собственоръчно да направи ъпгрейд на лаптопа си с бърз SSD за по-малко от час, стана ясно на специално събитие в София по повод новите SSD устройства 860 EVO и 860 PRO на Samsung.

Инсталирането на самите SSD дискове се оказа елементарна задача за част от гостите на събитието – фотографи, блогъри и представители на медии, които лично обновиха своите преносими компютри.

Ъпгрейдът за всеки отделен компютър по време на събитието варираше от 47 до 63 минути на машина в зависимост от обема на информацията, която трябваше да се клонира на SSD диска. А най-бързата конфигурация се случи за рекордните 35 минути.

На място бяха направени тестове на скоростта на зареждане на машините преди и след инсталиране на новата конфигурация 860 ЕVO. При компютърите с хард диск времето за стартиране бе намалено от три до четири пъти. Преди ъпгрейда машините зареждаха за 32 до 40 секунди, а след това със SSD EVO за впечатляващите от 8 до 13,3 секунди.

Чувствително подобрение бе отчетено също и при лаптоп, работещ с по-старо поколение SSD. Преди ъпгрейда машината стартираше за 26 секунди, докато с 860 ЕVO това отне само 17 секунди.

„Подмяната на стандартен хард с новите SSD дискове е почти интуитивна и реално всеки потребител може сам да ъпгрейдне лаптопа си без намесата на специалист”, заяви Анна Плугчиева, мениджър „Ключови клиенти“ в Samsung България.

860 EVO е част от новите допълнения към SATA гамата на Samsung, комбиниращ последната 512GB и 256GB 64-слойна V-NAND технология, 8GB LPDDR4 мобилна DRAM памет и нов MJX контролер. Новата серия се предлага с 250GB, 500GB, 1TB, 2TB и 4TB капацитет, с размер от 2,5 инча за персонални компютри и лаптопи, както и с mSATA и M.2 форм фактор за ултра-тънки компютърни конфигурации.

До шест пъти по-дълга устойчива производителност предлага новата серия SSD 860, в сравнение със своя предшественик, благодарение на подобрената технология Intelligent TurboWrite, със скорост на четене и записване съответно до 550MB/s и 520MB/s.

Устройството е с подобрена петгодишна ограничена гаранция или до общо 2400 TBW за EVO серията и до 4800 TBW за PRO серията в зависимост от капацитета. Новият MJX контролер също така позволява по-бърза комуникация с хост системата. Контролерът е достатъчно производителен, за да се справи с потока от данни на работната станция, като същевременно подобрява съвместимостта с операционната система.

Коментари по темата: „Samsung: Ъпгрейдът с SSD е елементарна задача”

добавете коментар...

  1. Иван

    Имам SSD 850 Evo на моя домашен компютър I3 6100. За 8 секунди имам работоспособен компютър. Жестока серия са!

  2. Веско

    Здравейте, чета ви всяка сутрин много интересни неща. Единствено ме дразни тази постоянно появяваща се лента вляво за facebook twitter и т.н, ти я скриваш а да скролнеш и пак се появява и скрива съдържанието на статиите. Мноого изнервящо е повярвайте ми.

  3. Веско

    Здравейте, чета ви всяка сутрин много интересни неща. Единствено ме дразни тази постоянно появяваща се лента вляво за fasebook twiter и т.н, ти я скриваш а да скролнеш и пак се появява и скрива съдържанието на статиите. Мноого изнервящо е повярвайте ми.

Коментар