Разследват шефовете на Intel за уязвимостта в процесорите

В момента срещу Intel и отделни мениджъри на компанията са подадени около 30 иска, свързани с уязвимостите в нейните процесори

Започна разследване на ръководството на Intel във връзка с уязвимостите в процесорите на компанията, информацията за които разтърси ИТ индустрията по-рано тази година, съобщи юридическата кантора Kahn Swick & Foti (KSF).

Както е известно, Intel призна за наличието на уязвимости в процесорите, които позволяват неупълномощен достъп до конфиденциални данни в паметта, и пусна софтуерно обновление. Кръпката, на свой ред, съдържаше грешки и повлия негативно на производителността на процесорите.

Според някои източници, специалисти по сигурността от Google са информирали Intel за уязвимостите още през юни или юли 2017 г. Освен това се твърди, че главният изпълнителен директор на Intel Браян Крзанич е продал по-голяма част от акциите си, когато вече е знаел за уязвимостите, но информацията за тях още не е била публикувана.

В момента срещу Intel и отделни мениджъри на компанията са подадени около 30 иска, свързани с уязвимостите. Ищците обвиняват Intel в това, че компанията не е публикувала информация за уязвимостите в законно установения срок.

Разследването, провеждано от юридическата фирма KSF, си поставя за цел да установи дали ръководителите на Intel са нарушили законите на САЩ и своите задължения пред акционерите на компанията.

Коментари по темата: „Разследват шефовете на Intel за уязвимостта в процесорите”

добавете коментар...

  1. Ами

    Спел чек?

Коментар