HP усъвършенства мобилните работни станции

Обновеното продуктово портфолио на HP включва най-тънките бизнес устройства и мобилни работни станции

HP Inc. обяви нови устройства, дисплеи и аксесоари, в това число от най-продаваните серии HP EliteBook 800 и HP ZBook 14u/15u мобилни работни станции. Сигурни и лесно управляеми, тези устройства, заедно с новата HP Thunderbolt Dock G2 докинг станция и разширеното портфолио от четири нови HP 4K дисплея, внасят премиум изживяване в обичайния работен процес.

Всички устройства предлагат премиум дизайн, достъпен досега само за серията HP EliteBook 1000, елегантни и стабилни със заоблен профил и алуминиево покритие. Потребители, работещи от различни места, ще оценят серията EliteBook 800 – бизнес ноутбук с ултра ярък дисплей, който автоматично се адаптира към променящите се условия на светлината. Тази функция, първа по рода си в света, според HP, се предлага и от ZBook 14u/15u.

Сериите EliteBook 800 и ZBook 14u/15u успешно издържат теста MIL-STD-810G  и са по-лесни за поддържане от предишните поколения. ZBook 14u/15u предлага стабилност в тънко и леко 14-инчово или 15-инчово оформление, като е преминал два допълнителни MIL-STD теста за издръжливост при механичен шок и устойчивост при удар. Устройствата от тази продуктова линия са сертифицирани по Energy Star и Epeat Gold за устойчивост и опазване на околната среда.

EliteBook 800 включва първите в света преносими компютри с редуциращ шума микрофон с широк обхват, който премахва нежеланите звуци, когато е в индивидуален режим, или разгръща звука до 360 градуса в конферентен режим. ZBook 14u/15u също има тази иновативна характеристика за работа в екип.

Всички тези устройства разполагат с клавиатура HP Premium Collaboration, която има вградени клавиши за по-лесно управление на разговори, както и HP PhoneWise – единственото Windows решение в света за изпращане на текстови съобщения и провеждане на разговори от компютър през iOS и Android устройства.

HP EliteBook 800 е първата серия бизнес преносими компютри на HP с 8-мо поколение процесор Intel Core vPro, с до 14 часа живот на батерията и технология HP Fast Charge, способна да зареди до 50% батерията само за 30 минути .

Моделът HP EliteBook 830 G5 замества предшественика си HP EliteBook 820 G4 с 13-инчов екран в 12-инчов профил на преносим компютър. HP EliteBook 840 G5 пък е най-тънкият 14-инчов бизнес компютър с 8-мо поколение процесор Intel Core и самостоятелни графични карти, подчертават от HP.

EliteBook 840 и HP EliteBook 850 G5 се предлагат с графични карти AMD Radeon RX540 за потребители, които се нуждаят от по-висока производителност за тежки графични процеси и работа с няколко апликации едновременно.

Мобилните работни станции HP ZBook 14u/15u сега включват популярната функция HP Sure View за по-добра защита на потребителите и на информацията, много подходяща за техническите професионалисти, които работят в движение. И двата вида работни станции предлагат 8-мо поколение процесори Intel Core Quad Core с технология vPro и графична карта AMD Radeon Pro за по-бърз и надежден работен процес 24/7, с повече от 24 ISV сертификата за CAD и други професионални приложения за дизайн.

HP ZBook 14u G5 е най-тънката работна станция в света, изтъкват от HP – едва 17,9 мм и тежи 1,48 кг.  Впечатляващият дизайн на ZBook 14u е с 28% по-тънък от предишното поколение и включва опционален 4K сензорен дисплей с технология против отблясъци, което го прави идеален за професионалисти в движение.

Обновеният модел HP ZBook 15u G5 също включва процесори Intel Core i5 и i7 Quad Core с технологията vPro, AMD Radeon Pro 3D графична карта и до 2 TB пространство за съхранение на данни с HP Z Turbo Drive за потребители, които пътуват към конферентната зала или из града. HP Performance Advisor осигурява оптимална конфигурация, съвместимост и производителност.

За по-чисто и елегантно бюро HP представи нова докинг станция и 4K дисплеи. HP Thunderbolt Dock G2 е многофункционална докинг станция, която позволява ИТ поддържка на всяко HP или различно от HP устройство с Thunderbolt и USB-C функционалност. Поддържка два 4К дисплея и е първата Thunderbolt станция с опция за аудио конферентен модул  – всичко през един кабел – идеална за затворени офисни пространства, малки стаи за почивка или зали за концентрация.

HP EliteDisplay S270n пък е първият HP Elite дисплей, който може да визуализира видео и данни и да зареди до 60W мощност до персонален компютър само с една USB-C кабелна връзка. Новите дисплеи HP Z27 и HP Z32 са фабрично цветово калибрирани, за да удовлетворят изискванията на разнообразни проекти на потребителите. HP Z43 се явява най-големият 4К дисплей на HP.

И трите 4К дисплея на HP предлагат 10-битов цвят, т.е. поддържат над 1 млрд. цвята. Всеки от новите дисплеи предлага също USB-C връзка – не само за видео и данни, но и за доставка на 65W мощност обратно към персоналния компютър.

HP е проектирала своите EliteBooks и ZBooks да бъдат сигурни и лесно управляеми. Заедно с HP Sure View, HP Sure Click, Windows Hello, допълнителната камера за сигурност и HP Multi-Factor Authenticate, сериите EliteBook 800 и ZBook 14u/15u включват и контролер за защита HP Endpoint – част от интегрираните функции за сигурност, които следят, защитават и възстановяват BIOS, операционната система и критичните приложения в случай на атака.

Цени и наличност

HP EliteBook 830 G5 се очаква да бъде наличен в Европа през февруари на цена от €849. Моделът HP EliteBook 840 G5 идва на цена от €849, а HP EliteBook 850 G5 – от €869. HP ZBook 14u G5 също излиза през февруари на на цена от €909. HP ZBook 15u G5 се очаква на цена от €929.

Док станцията HP Elite Thunderbolt Dock G2 ще се появи на пазара през май на цена от €249. Дисплеите HP EliteDisplay S270n, HP Z27, HP Z32 и HP Z43 идват на цени съответно €519, €740, €999 и €899.

Коментар