Samsung патентова дрон-таблет, управляван с поглед

Нов патент на Samsung описва летящо устройство – съчетание от дрон и таблет, управлявано с поглед, става ясно от заявка на компанията в американското бюро па патенти и търговски марки (USPTO), за която съобщава The Verge.

Документът описва по-точно квадрокоптер с екран и четири витла във всеки ъгъл. Устройството може да разпознава лице, жестове и положение на ръката. В допълнение, дронът е оборудван с GPS модул и система за позициониране на база Wi-Fi, жироскоп и акселерометър, датчик за движение и функция за разпознаване на глас.

Твърди се, че устройството може да променя ъгъла си на наклон по време на полет, като удобно се приспособява към гледната точка на потребителя.

В един от вариантите, безпилотният апарат може да има ротационни ротори, които му позволяват да се завърта от хоризонтално до почти вертикално положение. При втория вариант на конструкцията, рамката на дрона остава в хоризонтално положение и се върти само екранът.

Дроновете се използват основно за снимки от голяма височина, но все повече компании искат да доставят стоки с тези устройства. Ето защо технологични лидери като Samsung започват да разработват нови решения за взаимодействие на квадрокоптерите с хората.

Коментар