Sharp Z2 – десетядрен 4G смартфон с FHD екран

Sharp Z2 е изпълнен в метален ткорпус, в цветове златен и сребърен

Sharp, макар и не от най-големите играчи на пазара за смартфони, е бранд, който респектира с доказаното японско качество. Подкрепена от мощния производител Foxconn, който неотдавна придоби мажоритарен дял в компанията, Sharp бързо възвръща позициите си в различни сегменти от пазара на електроника.

Един от интересните продукти на японския производител е 4G смартфонът Sharp Z2 – това е 5,5-инчов модел с резолюция FHD и високопроизводителен 10-ядрен процесор. Моделът се доставя на глобалния пазар от онлайн магазина Tomtop на напълно достъпна цена от около 118 долара.

Задната камера на Sharp Z2 има резолюция 16MP, а под нея е скенерът на пръстов отпечатък

Японският фаблет стъпва на 64-битов чипсет Helio X20 с десетядрен процесор на тактова честота 2,3GHz, допълнен от 4GB оперативна памет и 32GB постоянна памет – характеристики, които ще осигурят безпроблемна работа на приложенията и достатъчно място за съхранение на снимки и видео. В случай, че вградената памет не е достатъчна, можете да я разширите с microSD карти с капацитет до 128GB.

Капацитивният екран на Sharp Z2 има диагонал 5,5 инча и резолюция FHD 1920×1080 пиксела с гъстота 403 ppi (пиксела на инч), което за устройство от този ценови клас е повече от очакваното. За пълноценно изживяване с устройството допринасят и двете камери – основна с резолюция 16MP и предна камера за селфи 8MP.

Sharp Z2 предоставя 5,5-инчов екран с резолюция FHD 1920х1080 пиксела

Смартфонът на Sharp работи под управление на операционна система Android 6.0, с пълен достъп до необятния онлайн магазин за приложения Google Play Store. Устройството разполага с два слота за сим карти и е съвместимо с всички разпространени мобилни мрежи – 2G, 3G, 4G. Предвидени са, разбира се, задължителните за всеки смартфон Wi-Fi и Bluetooth безжични модули.

Под задната камера е разположен скенерът на пръстов отпечатък, който подсигурява достъпа до устройството. Sharp Z2 предлага още GPS приемник за навигационни приложения и FM радио за меломаните. Налични са също обичайните електронен компас, жироскоп, датчик за близост, акселерометър и магнитен сензор.

Sharp Z2 работи под управление на операционна система Android 7.0

5,5-инчовият FHD смартфон е поместен в метален корпус и оборудван с батерия с капацитет 3000 мАч с поддръжка на технология за бързо зареждане. Моделът е наличен в два цвята – златен и сребърен. Предимство е наличието на реверсивен порт USB Type-C за зареждане и обмен на данни. За аудио е предвиден стандартен 3,5-мм порт.

Цената на Sharp Z2 в момента е $117,99 в онлайн магазина Tomtop при използване на купон DSSHPZ2, който осигурява отстъпка от $5 (обявената цена без купон е $122,99), с безплатна доставка. Смартфонът има  размери 15,11х7,41х0,77 см и тежи 177 грама. Комплектът включва освен самото устройство още кабел USB Type-C, захранващ адаптер, игла за механизма на сим картите и калъфче за смартфона.

Коментар