Българо-финландската Appzio е стартъп на годината

Бранимир Парашкевов, съосновател на Appzio, получава наградата на БАИТ за стартъп на 2017 г.

Иновативната платформа за създаване на мобилни приложения Appzio беше отличена на седмата годишна церемония по връчване на наградите на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) като стартъп на 2017 година.

Appzio е българо-финландски проект, който е на път да постави нов стандарт в създаването на мобилни приложения в световен мащаб. Компанията е част от портфолиото на фонда за рискови инвестици Eleven, а наскоро получи второ финансиране от една от най-големите банки в региона, за да развива активно международната си дейност.

„Appzio съществува от 2015 г. и се конкурира с големи компании в световен мащаб. До миналата година наблягахме на развитието на технологията и успешно привлякохме първите десетки клиенти, които да потвърдят качеството на платформата. Сега сме се фокусирали върху това повече компании да чуят за нас и да могат да доставят качествени приложения на клиентите си”, сподели Бранимир Парашкевов, съосновател на компанията.

Целите пред Appzio са да продължи да развива иновативната си технология и тя да бъде достъпна за все по-голяма аудитория. Мисията на тримата основатели е да помагат на хората с добри идеи да ги реализират по-лесно и достъпно.

Appzio съществува от 2015 г. и се конкурира с големи компании в световен мащаб

„Има мобилни приложения, които не само са полезни за потребителите им, а подобряват драстично цели аспекти от живота им. Целта ни е да помогнем на още много такива
проекти и да даваме своя принос за положителна промяна”, каза Симеон Митев, другият съосновател от българска страна.

Тимо Райло – финландецът, по чиято идея е създадена Appzio, сподели, че има чудесни впечатления от България и бизнес средата тук. „Смятам, че [България] е изключително подходящо място за стартиране на ИТ компания, заради многото таланти и всичките възможности за финансиране на добри идеи. Определено не съжалявам за избора си да стартирам компания в България”, каза Тимо след церемонията.

Сред другите наградени от БАИТ бяха проекти на ученици и студенти, общини с иновативни ИТ решения, както и ИТ компании със съществен принос към развитието на индустрията в България.

Коментар