MWC 2018: Leagoo S9 – първи „Android iPhone X” смартфон

Със своя 5,85-инчов изрязан в горната част дисплей, Leagoo S9 се позиционира като първия в света „Android iPhone X” смартфон

В навечерието на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2018) компанията Leagoo – един от най-обещаващите китайски брандове – обяви готовност да покаже първия Android смартфон с изрязан екран, подобно на епълския iPhone X. Моделът Leagoo S9 дебютира тази седмица в Барселона.

Със своя 5,85-инчов HD+ IPS изрязан в горната част дисплей, Leagoo S9 се позиционира като първия в света „Android iPhone X” смартфон. И наистина, нито един друг производител на Android смартфони не е обявил подобно устройство.

В допълнение към тази отличителна особеност, Leagoo S9 идва с напреднала технология за лицево разпознаване – Face Access, която отключва достъпа до устройството само за 0,1 секунди.

Фаблетът Leagoo S9 ще се продава на пазара на цена на дребно от $149,99

Leagoo S9 е проектиран на базата на осемядрен чипсет, има 4GB оперативна памет (RAM) и 32GB постоянна памет (ROM), с възможност за разширение на наличната памет с microSD карти.

Новият модел е оборудван с батерия с капацитет 3300 милиамперчаса и ще се продава на пазара на цена на дребно от $149,99, уточниха от Leagoo, която е ексклузивен партньор за мобилни устройства на футболния клуб Тотнъм.

Коментар