IBM ще разчита на Xerox в услугите за управление на документи

Xerox е новият глобален партньор на ΙΒΜ в сферата на дигитализирането и управлението на документи. Двете компании подписаха споразумение в световен мащаб, по силата на което Xerox ще сканира и дигитализира милиони документи за IBM и клиентите й.
Синият гигант е отделил управлението на бизнес процеси в поделението си IBM Global Technology Services. То предлага услуги по автоматизация и стандартизиране на административните функции в сферите финанси, счетоводство, човешки ресурси, управление на връзките с клиентите, ведомостите и отчитането на разходите.
IBM ще се възползва от услугите на Xerox за управление на документи, за да даде на клиентите си достъп до дигитална информация, която понастоящем се съхранява на хартиени документи. 
Преимуществата на този модел включват по-бързо търсене и откриване на документи, подобрен качествен контрол и по-ниски разходи за съхраняване и инвентаризиране.
Xerox управлява центрове за сканиране, дигитализиране и съхранение на документи по цял свят, вкл. в Холандия, Испания, Англия, Бразилия, Япония, Румъния и Северна Америка.
Адекватното управление на документи е решаващо за повишаване ефективността на едно предприятие, каза Стивън Кронин, президент на Xerox Global Services.

Коментар