JP Morgan понижи прогнозата за iPhone X

Юбилейният iPhone X излезе на пазара на 3 ноември на цена от $999, но тази цена е висока, смятат анализатори

Финансовият холдинг JP Morgan понижи с 25% прогнозата си за продажби на iPhone X през текущото тримесечие. По-рано анализаторите очакваха продажбите на смартфона да достигнат 20 млн. броя в периода януари-март, но сега ревизираха прогнозата си до 15 млн. броя.

Освен това JP Morgan понижи очакванията си за продажби на iPhone X за второто тримесечие с 44% – от 18 до 10 млн. броя. Нещо повече, анализаторите понижиха и прогнозите за продажби на всички модели iPhone – от 55 до 52 млн. броя за текущото тримесечие и от 45 до 42 млн. броя за второто тримесечие.

Юбилейният iPhone X излезе на пазара на 3 ноември на цена от $999. Анализаторите са на мнение, че ако иска да увеличи продажбите, Apple трябва да коригира цената на най-скъпия си смартфон.

Данните от последния тримесечен отчет на Apple, включващи за първи път и доставките на iPhone X, могат да заблудят, че продажбите нарастват. Но ако се отчете фактът, че средната цена на устройствата е $797 вместо прогнозираните $755, става ясно, че обемът на продажбите намалява, в сравнение със същия период на миналата година.

Коментари по темата: „JP Morgan понижи прогнозата за iPhone X”

добавете коментар...

  1. :о)

    Айде бе ЕПЪЛ ЗОМБИТА…напънете се…хората ви пуснаха Юбилейно дърво…
    …поради ЧТО се срамите да купувате???

Коментар