Xiaomi Mi A1 – смартфон мечта на достъпна цена

Xiaomi Mi A1 е 5,5-инчов FHD смартфон под управление на чиста операционна система Android

За сравнително кратката си история на съществуване Xiaomi успя да си извоюва репутация на бранд при смартфоните, който се отличава с високо качество на компонентите и изработката, класен дизайн в стил Apple и достъпна цена. Тези предимства са характерни за всички модели в продуктовата гама на китайския производител.

5,5-инчовият 4G фаблет Xiaomi Mi A1 е устройство, което си струва всеки цент. Поместен в тънко (7,3 мм) метално тяло, този смартфон поддържа висока резолюция Full HD 1920×1080 пиксела и разчита на изчислителната мощ на осемядрен процесор Snapdragon 625. В допълнение, качеството на двойната задна камера 12MP+12MP обяснява защо смартфоните изместиха от пазара компактните цифрови камери.

Xiaomi Mi A1 е изпълнен в ултратънко метално тяло, в няколко цвята

Комбинацията от 8-ядрено CPU на тактова честота 2,0GHz и графичен блок Adreno 506 GPU на 650MHz, допълнена от 4GB оперативна памет и 64GB постоянна памет, означава за крайния потребител гладка работа с Android приложения и пълноценно забавление с игри, при това с висока енергийна ефективност на Snapdragon процесора. Ако вградената памет не е достатъчна, можете да я разширите с microSD карти с капацитет до 128GB.

IPS дисплеят на Xiaomi Mi A1 с диагонал 5,5 инча осигурява желания комфорт за очите и същевременно е достатъчно икономичен. Поддържа резолюция FHD 1920×1080 пиксела, отличава се с яркост 450 нита и висока наситеност на цветовете. Това е Sunlight Display, който Xiaomi разработи, за да направи изображенията на екрана по-видими на пряка слънчева светлина.

Двойната задна камера на Xiaomi Mi A1 прави перфектните снимки и видео

Двойната основна камера с резолюция 12MP (широк ъгъл) +12MP (дълъг фокус) прави снимки и 4K видео с професионално качество. Не й отстъпва по качество, предвид предназначението си, и предната камера за селфи, която има резолюция 5MP и технологии за разкрасяване на автопортретните снимки. Отзад, под основната камера, е разположен сензорът за пръстов отпечатък, който гарантира сигурния достъп до устройството.

Корпусът на Xiaomi Mi A1 е метален, ултратънък, устойчив на различни въздействия, вкл. мръсотия, на надраскване и пръстови отпечатъци, като създава усещане за гладко и меко докосване. Достъпът до двата слота за сим карти не изисква отваряне на устройството, а батерията с капацитет 3080 мАч е несменяема, с поддръжка на бързо зареждане 5V2A. Опитът от използването на Xiaomi смартфони показва, че това са доста издръжливи устройства и при разумна употреба ще си спестите ежедневното зареждане на батерията, както е при повечето други смартфони.

На гърба на Xiaomi Mi A1 са разположени основната камера и скенерът на пръстов отпечатък

Фаблетът на Xiaomi се доставя от онлайн магазина Tomtop отключен по целия свят за работа във всички разпространени мобилни мрежи, вкл. 2G, 3G и 4G, и работи под управление на чиста (немодифицирана) операционна система Android (моделът носи логото на проекта Android One на Google). Зареждането става през реверсивен USB Type C порт, който може да се ползва и за прехвърляне на данни. За аудио е предвиден стандартен 3,5-мм изход. Налични са също двубандов Wi-Fi и Bluetooth 4.2 безжични модули, GPS приемник, е-компас, жироскоп и други сензори, характерни за съвременните смартфони.

Xiaomi Mi A1 е достъпен в момента на цена от $198,99 в Tomtop, с безплатна доставка, в цветове черен, златен или розово-златен. Устройството има размери 15,4х7,58х0,73 см и тежи около 165 грама. Комплектът включва самия смартфон, захранващ адаптер, USB кабел Type C, игла за механизма на сим картите и ръководство за потребителя.

Коментари по темата: „Xiaomi Mi A1 – смартфон мечта на достъпна цена”

добавете коментар...

  1. Петър

    Има един огромен недостатък – звукът му като говориш с някого е супер тих дори в затворено ,тихо място, камо ли навън на шумно. Мъчение направо. Нищо не се чува

Коментар