Мощна хостинг компания продава Google реклама

Най-големият хостинг доставчик в България стана риселър на рекламната програма Google AdWords. Услугата на Host.bg включва пълно поддържане на рекламните кампании на фирми от малкия и среден бизнес, обяви управителят на компанията Антон Титов на среща с журналисти.

Платформата Google AdWords показва рекламни послания в резултатите от търсене в интернет. Рекламодателите могат да избират и наддават за ключови думи, които описват предлагания продукт.
Заплащат се само кликовете върху рекламата. Цената на един клик варира, тъй като рекламодателите се конкурират за ключовите думи.
През следващата година пазарът на реклама от типа "плати за клик" (PPC) у нас се очаква да достигне 10 милиона лева, съобщи Титов. В световен мащаб прогнозите сочат 23,5 милиарда долара за 2010 година.
Услугата на Host.bg ще оскъпява с 15% кампаниите на фирми, които не ползват хостинг от доставчика. Пакетната оферта за малкия бизнес на стойност 680 лв. включва хостинг за 200 лв. и реклама за 480 лв., като в този случай клиентите не плащат за обслужване на кампаниите им в Google и спестяват 13 лв. от хостинг.
Много компании ползват сами AdWords, но нашите наблюдения показват, че те не разбират добре основните предимства на програмата”, каза Жером Грату, който отговаря за риселър програмите на AdWords в региона EMEA.
“Не е достатъчно само да се купи пакет. Необходими са и много други неща, с които компаниите обикновено нямат време да се занимават. Разработихме риселър програмата, за да помогнем на малкия и среден бизнес”, допълни той.
Като цяло, пазарът на интернет реклама, вкл. дисплейна и PPC, се очаква да достигне 25 милиона лева през настоящата година, казаха представители на дигиталната медийна компания Нет Инфо.БГ, която е мажоритарен собственик на Host.bg.
С 12,5% от пазара, Host.bg е най-големият доставчик на хостинг услуги у нас, посочи в презентацията си Антон Титов. Основният  му конкурент, Суперхостинг.БГ, има 9,5% дял, според изнесените данни.

Коментар