Chrome вече поддържа експорт на паролите във файл

Нова функция в браузъра Chrome позволява експортиране на паролите за логин в CSV файл

Потребителите на браузъра Chrome, най-популярния при десктоп системите, се сдобиха с нова функционалност – експортиране на паролите за логин във файл, достъпна в момента в канала за разработчици, съобщи Chrome евангелистът Франсоа Бофорт.

Всички пароли, въведени в Chrome, вече могат да се съхраняват в отделен файл и ако е необходимо, този файл се импортира във външен мениджър на пароли или в друг браузър. Данните за логин се съхраняват в текстов файл с разширение CSV – това е универсален формат, разбираем за повечето мениджъри на пароли.

Все още новата функция не е налична в стабилната версия на Chrome. Но по-нетърпеливите потребители могат да се възползват от нея, като превключат на Dev Channel, потърсят паролите в настройките на Chrome и направят експорт от менюто Saved Passwords, пояснява Франсоа Бофорт в Google+.

Досега Chrome предлагаше възможност да запомня паролите вместо потребителя и да ги въвежда автоматично при логин, но не поддържаше функция за експорт на съхранените данни за логин към външен мениджър на пароли. По-рано тази функция стана достъпна в Chrome Dev канала за Android, а сега е налична и за десктоп версията на браузъра.

Коментари по темата: „Chrome вече поддържа експорт на паролите във файл”

добавете коментар...

  1. Някой си...

    “https://www.axllent.org/docs/view/export-chrome-passwords/” – май не ви е съвсем вярна новината?!

Коментар