Китайци отпечатаха 31-инчов 4K OLED панел

TCL може да предложи на пазара през следващата година OLED телевизори по нова технология

Инженери от китайската компания Juhua Printing създадоха за първи път 31-инчов 4K панел с органични светодиоди (OLED) с технология за струен печат, съобщи специализирането издание ET News.

Преди две години CSoT – компания в състава на гиганта TCL, водещ производител на телевизори и друга електроника – започна партньорство с TianMa, CEC-Panda и Cynora в разработката на технологии за изготвяне на OLED панели по метода на струен печат. Обединението на четирите фирми работи под името Guangdong Juhua Printing Display Technology.

Миналата седмица TCL съобщи, чe инженерите на Juhua Printing са създали 31-инчов 4K OLED по струйна технология. За изготвяне на дисплея е използвана подложка 6-Gen, разрязана наполовина, преди да се формира органичен слой. Печатът е извършен на оборудване, предназначено за панели 4,5-Gen.

TCL се надява, че технологията за серийно производство на подобни панели ще бъде готова през 2019 година и ще използва подложки 11-Gen. Точните срокове за стартиране на комерсиално производство на 4К OLED дисплеи със струен печат не се съобщават от китайската компания.

Коментари по темата: „Китайци отпечатаха 31-инчов 4K OLED панел”

добавете коментар...

  1. Фофу

    “.. Миналата седмица TCL съобщи, что инженерите на Juhua Printing …” Само от ТАСС ли вземате новините или и от Новости ?

Коментар