5G вещае драстични промени в смартфоните

В бъдеще смартфоните може да изглеждат съвършено различно от лъскавите правоъгълници, които знаем и обичаме днес, казват от HTC (източник: Hasan Kaymak)

Мобилните мрежи от пето поколение (5G) ще променят цялата индустрия на смартфоните, вкл. формата и функциите на самите устройства, прогнозира висш мениджър от тайванския производител HTC.

Шер Уанг, съосновател и шеф на борда на директорите на HTC, направи любопитно изявление на своята страница в социалната мрежа Instagram. По нейните думи, 5G мрежите радикално ще променят смартфон индустрията, както и характеристите и вида на умните устройства, които днес са част от живота ни.

В бъдеще смартфоните може да изглеждат различно от лъскавите правоъгълници, които знаем и обичаме днес, казва Шер Уанг в Instagram. Според нея, смартфоните ще приемат други форми, тъй като 5G снижава изискванията за голяма компютърна мощ в конкретното устройство.

Съоснователката на HTC – компания, която е един от пионерите в бизнеса със смартфони, но напоследък изпитва сериозни трудности – не разкрива по-подробно своята визия за бъдещето на индустрията.

В момента производителите на смартфони усъвършенстват своите устройства – например, с безрамкови екрани, двойни камери, лицево разпознаване и т.н., но откакто Apple пусна на пазара iPhone, няма революционни нововъведения в индустрията.

Анализатори и потребители очакват бъдещите устройства да бъдат напълно гъвкави, приемайки различни форми, разработки вече бяха представени във вид на прототипи. Друго направление, в което се влагат изследователски ресурси, са холограмите, които несъмнено ще ни доближат до сценариите от научно-фантастичните филми.

Коментари по темата: „5G вещае драстични промени в смартфоните”

добавете коментар...

  1. Ангел

    Отговора е лесен, облачен смартфон т. е. плащаш си производителността с абонамент за сътветната марка със съответният доставчик или някой на някой по-малък играч предоставящ почти същите услуги, плащаш си и интернета към съответния Интернет доставчик няма е сим карта, място за ката памет и т.н. само една голяма батерия заемаща целия корпус (почти). Забравих за помията от реклами с която ще бъдем заливани,ех има спасение нарича се про абонамент.

Коментар