Светило от МВФ предрича крах на криптовалутите

Сриването на криптовалутите ще бъде резултат от действията на правителствата, които възнамеряват да наложат строг контрол върху виртуалните пари, смята Кенет Рогоф

Криптовалутите ги очаква много силен спад – до нивото на минималните им стойности, прогнозира наскоро бившият главен икономист на Международния валутен фонд (МВФ) – Кенет Рогоф.

В интервю за телевизионния канал CNBC икономистът заяви, че курсът на биткойн ще падне до 100 долара, а стойността на останалите криптовалути ще намалее десетки пъти. Прогнозата на Рогоф обхваща период от 10 години.

Според него, сриването на криптовалутите ще бъде резултат от действията на правителствата, които възнамеряват да наложат строг контрол върху виртуалните пари. Действия и сигнали за подобни намерения вече идват от различни държави.

В момента криптовалутите са идеално средство за пране на пари и на практика не се ползват като платежен инструмент. Но щом правителствата започнат да контролират биткойн и другите криптовалути, инвеститорите ще загубят интерес към тях, в резултат на което виртуалните пари рязко ще се обезценят.

След шеметното поскъпване през миналата година, от началото на 2018 г. курсът на биткойн е нестабилен и се колебае в широки граници. Флуктуациите обикновено са продиктувани от един или други действия на правителствата в различни държави, вкл. Китай и Япония.

Коментари по темата: „Светило от МВФ предрича крах на криптовалутите”

добавете коментар...

  1. ха

    Единствената борба с криптовалутите е да им се клати курса много. Това падане до 100 долара ще е съпроводено с последващо вдигане до 10000 долара. Иначе смисълът определено се губи.
    Мафиотските сделки не им трябват пари в брой, защото никой мафиот не яде хартия. Виртуалната валута е идеална за разменната им търговия – аз пращам 3 тона наркотик, а ти ми го изплащай, като ми пращаш крадени камери! Ако редовите хората бъдат ограничени от сделки с bitcoin (като например облагане на сумите конвертирани в кеш), тогава курсът на bitcoin просто ще се стабилизира, което ще е раят за престъпния бизнес…

  2. мхм

    Тези твърдения само показват колко малко знае за криптовалутите, правителствата и да искат, нищо не могат да направят, освен ако не спрат интернета, което няма как да се случи.

  3. Poki

    Значи има информация какво ще се нареди на правителствата. Все пак е част от еврейското общество, а те са доста навътре по темата с парите.

Коментар