GFI LANguard излезе в най-разширената си версия

Софтуерът GFI LANguard позволява на администраторите да сканират, откриват, оценяват и коригират уязвимости в мрежата си и да я направят безопасна за ползване с минимални усилия. Последната версия 9 разчита на разширен набор от характеристики, за да направи по-лесно за потребителите да управляват сканиранията на мрежата, инсталирането на пачове и получаването на пълна картина на настройките по сигурността в мрежата им.
Потребителският интерфейс е проектиран наново, за да направи по-лесен достъпа до основните функции при управление науязвимости, а във версия 9 администраторът бива воден през процеса на поправяне на грешките, когато е намерен проблем. Нова статистика не само осигурява обобщение на работния поток по време на сканиранията, но също така осигурява изчисляване на времето, което е необходимо за завършване на сканирането.
Функцията за одитиране, вградена в GFI LANguard, казва на администраторите това, което имат нужда да знаят за мрежата си, като получават хардуерна информация за памет, процесори, дисплеи, устройства за съхраняване на данни, подробности за дънни платки, принтери и т.н. Като се използва основно сравнение, те сега могат да проверяват дали е бил добавен/премахнат някакъв хардуер от момента на последното сканиране. Във версия 9, отчетите за ръководството сега са на разложение директно от работната среда на GFI LANguard.
Новата версиянаразширява сканиращите способностите на продукта и сега е възможно да се установят и отчетат нелегални софтуерни инсталации, например peer-to-peer програми. Администраторите също така могат да настройват GFI LANguard да деинсталира тези приложения всеки път, когато те се откриват в мрежата.
Версия 9 позволява също на администраторите да идентифицират дали сканиращата машина е физическа или виртуална машина, с поддръжка понастоящем за VMware или Virtual PC. Нова характеристика в GFI LANguard дава възможност на администраторите да отварят Remote Desktop конекция с който и да е целеви компютър, когато разглеждат резултатите от сканирането. Така проблемите, които не са поправени автоматично, могат да бъдат решени ръчно, като се използва връзка към отдалечен десктоп.
Включено е и автоматично прилагане на пачове от Microsoft. Освен автоматичното изтегляне на липсващи пачове по сигурността, администраторите могат да настройват GFI LANguard автоматично да инсталира масово липсващите пачове или пакети по обслужването в края на зададеното по разписание сканиране. Администраторите все пак могат да избират да инсталират масово липсващи пачове след като са били тествани и одобрени.
Страница на продукта: www.gfi.com/lannetscan/
Доставчик в България: Бизнес Софтуер Дистрибутор

Коментар