Xbox се сдоби с поддръжка на FreeSync

Милиони притежатели на Xbox One ще могат да се наслаждават на плавен гейминг без забавяне и накъсване

AMD и Microsoft осигуриха игри без накъсване с поддръжката на технология Radeon FreeSync в конзолите Xbox One S и Xbox One X. Производителят на чипове и софтуерният гигант обявиха тази седмица поддръжка на технологията в популярните геймърски конзоли.

Милиони притежатели на Xbox One вече ще могат да се наслаждават на плавен гейминг без забавяне и накъсване. За три години от нейното обявяване, технологията FreeSync се превърна в преобладаващия избор за игри без досадни дефекти в картината, подчертаха от AMD.

Ето основните предимства за любителите на компютърните игри с FreeSync:

Премахване на накъсването на геймплея. FreeSync технологията синхронизира скоростта на опресняване на дисплея с кадровата скорост на съвместимите Radeon графични карти. Това премахва визуалните артефакти като накъсване на картината, забавяне на реакцията на системата при въвеждане и забавяне на самата картина.

Отворена екосистема, повече опции. С поддръжката на над два пъти повече FreeSync дисплеи от по-скъпото конкурентно решение, индустрията масово прие отворените стандарти. На пазара вече има над 240 FreeSync съвместими модели монитори от над 20 производители.

HDR гейминг с ниска латентност: Обявена миналата година, технологията FreeSync 2 гарантира ниска латентност, отлични нива на черното и ярки цветове при възпроизвеждането на High Dynamic Range (HDR) съдържание, в съчетание с плавен геймплей.

Любителите на компютърни игри могат да активират FreeSync в менюто на конзолата при свързан към нея с HDMI кабел FreeSync-съвместим дисплей.

Коментар