Ethernet приближава терабитови скорости

Обновен план за развитие на Ethernet, публикуван тази седмица от браншовата организация Ethernet Alliance, обещава поддръжка на терабитови скорости от бъдещите спецификации на мрежовата технология.

Пътната карта включва нови области на приложение на Ethernet, спецификации на среди за предаване на данни и интерфейсни модули. Участниците в международния алианс говорят за приближаващата ера на терабитови скорости.

Документът започва с историческа част – когато Ethernet работеше с 10 мегабита в секунда (Mb/s), отразява сегашното състояние на технологията със скорости от 1 до 400 гигабита в секунда (GbE) и очертава бъдещето развитие, когато скоростта на Ethernet ще достигне 1,6 терабита в секунда (TbE).

Пътната карта на Ethernet Alliance показва, че мрежовата технология върви към терабитови скорости  (източник: Ethernet Alliance)

Като водещ индустриален фактор за Ethernet, алиансът има готовност да изпълни мисията си за поддръжка на технологията, заявиха от организацията по време на форума OFC 2018, който се провежда в момента в Сан Диего, Калифорния.

Пред Ethernet се откриват нови пазари и пространства за приложения, които ще капитализират предимствата на технологията – сега и в терабитовото бъдеще, допълват от алианса.

Коментар