Уникален гаф сътвориха в ДАИТС

Анкета на Държавната агенция за информационни технологии (ДАИТС) предизвика възмущение, смях и ирония сред потребителите на интернет.
През седмицата агенцията организира чрез своя сайт допитване за име на .eu домейна на кирилица. Незнайно защо обаче самата анкета се хостваше на… фенсайт на Реал Мадрид в България – http://realbg.net/daits/anketa.php.
Намирам за недопустимо и скандално, институция като ДАИТС да публикува банери и материали на частни сървъри и адреси, били те на футболни фенклубове или на поп-фолк изпълнители”, коментира във форума на linux-bg.org потребител с име slacky.
Анкетата любезно предлага да си въведеш имената, e-mail адреса и реалния адрес (?!), всичко в прав текст, на незащитена страница, без обяснения за какво са им тези лични данни, как ще ги съхраняват и кога ще ги унищожат. А страницата е със заглавие "Untitled Form". 🙂”, написа hamster в същия форум.
Потребител с име Аш пък прозря в анкетата опит за извличане на бъдещи ползи от името на домейна. Всъщност цялата тази работа (не е дело на ДАИТС и това е повече от сигурно), е да се провери кои са най-желаните имена на домейни на кирилица, че ако някога се делегира от ICANN .бг, желаните домейни да се продадат на по-високи цени.
По-късно ДАИТС премести анкетата, като тя вече се хоства на сайта на агенцията – http://www.daits.government.bg/tpl/daits_anketa/anketa_28.php.
Направена е и известна корекция на допитването. Докато при първия вариант от потребителя се искаше да попълни полета със своите име, имейл и адрес за кореспонденция, в обновената анкета адресната част е отпаднала.

по темата: „Уникален гаф сътвориха в ДАИТС”

добавете коментар...

  1. що за дебил

    трябва да си за да оставиш това така …

  2. пак съм аз :)

    /adm 🙂 enjoy 🙂

  3. моето име

    Като са я преместили поне да си бяха оправили и линковете за двете изображения горе и долу … в края на името на файла е добавена _ … Директорията в която е поместена анкетата е сводобна за прелистване http://www.daits.government.bg/tpl/daits_anketa/ … както и предната :винк:

Коментар