Американски град ограничи добива на криптовалута

Властите на малък град в щата Ню Йорк забраниха новите ферми за добив на криптовалута, разтревожени от огромната консумация на електроенергия за извършване на подобна дейност, съобщи Engadget.com.

Разбираемо е, че майнерите търсят места с евтина електроенергия за добив на криптовалута. Градчето Платсбърг е едно от тях, но нашествието от копачи на виртуални пари там е станало толкова голямо, че властите са били принудени да наложат забрана върху новия добив на криптовалута.

Вече създадените ферми могат да продължат да работят, но е забранено пускането на нови в следващата година и половина. Платсбърг е първият американски град, в който се въвежда подобно ограничение.

Актуалните в момента ниски цени на електричеството в Платсбърг са валидни за месечна квота от 104 МВтч. Ако градът я превиши, ще му се наложи да купува електроенергия по пазарни цени, повишавайки тарифите за всички потребители. В перспектива градската управа възнамерява да наложи по-високи плащания за тока само на майнерите.

И на други места по света властите се опитват да ограничат активността на копачите на криптовалута, чиято дейност е безполезна за обществото и икономиката и освен това е свързана с отделяне на топлина и замърсяване на околната среда.

Коментари по темата: „Американски град ограничи добива на криптовалута”

добавете коментар...

  1. ха

    Ясно е, че можеш да ограничиш официалните майнери. Но тези, които го правят от вкъщи – там вече нещата не стоят така. Как да разбереш, дали копае човек, или пече нещо на електрическа скара?

Коментар