Лятна DBA aкадемия ще обучи безплатно SQL администратори

„Целта ни е да продължим да помагаме както на хората, които са мотивирани да се развиват, така и на компаниите, нуждаещи се от такива специалисти“, казва Маргарита Наумова

Стартира кандидатстването за второто поредно издание на „Лятна DBA Академия“ – безплатна образователна програма за администратори на бази данни (DBA). Инициатор на проекта е SQL Master Academy – единственият обучителен център у нас, специализиран в SQL Server.

До 30 април заинтересованите могат да кандидатстват за курса чрез кратък онлайн-формуляр. От кандидатите се изискват единствено CV и мотивационно писмо. Екипът на SQL Master Academy ще направи първоначалната селекция от кандидати, които ще получат покана за събеседване през май.

След събеседването екипът ще направи финалния подбор на кандидатите, одобрени да участват в Лятната DBA Академия. Сред основните критерии за селекцията ще бъде мотивацията на участниците.

Всички лекции ще се проведат присъствено в учебната зала на SQL Master Academy в София. Те ще бъдат водени от професионалния екип от инструктори на академията начело с Маргарита Наумова.

Обучението ще бъде целодневно (9:00-17:00 ч.) от понеделник до петък и ще продължи общо 4 седмици. За да завършат Лятната DBA Академия 2018, курсистите ще трябва да преминат успешно тестове за всеки отделен модул, както и финален тест.

Самото обучение ще се проведе през юли. То е базирано на 4 от курсовете на SQL Master Academy, адаптирани за интензивно обучение в специална за Лятната DBA Академия програма от 5 модула. Те включват:

  • Windows и Active Directory за администратори на бази данни;
  • Администриране на SQL Server;
  • Основи на разработването на SQL Server решения локално и в облака;
  • Мониторинг и отстраняване на проблеми в SQL Server;
  • Нетехнически умения – управление на времето и задачите, работа в екип;

Това е второто издание на „Лятна DBA Академия“. Курсистите, които успешно завършат обучението, ще бъдат представени пред потенциални работодатели.

„Създаването на Лятната DBA Академия през 2017 г. година бе провокирано, от една страна, от цялостното състояние на пазара на труда в България, а от друга – конкретно от недостига на квалифицирани ИТ специалисти,“ споделя Маргарита Наумова, основател на SQL Master Academy. Резултатите от първото издание: над 180 кандидати, от които 10 одобрени, 7 завършили успешно и четирима наети на работа непосредствено след преминаване на интензивното обучение.

„С второто издание на този проект в SQL Master Academy искаме да утвърдим модела за обучаване на повече администратори на SQL Server бази данни. Целта ни е да продължим да помагаме както на хората, които са мотивирани да се развиват, да започнат успешно кариерата си в тази сфера, така и на компаниите, нуждаещи се от такива специалисти. Възприемаме това като лична мисия и ще работим за успеха на курсистите в Лятната DBA Академия – не само при обучението, но и при последващата им професионална реализация“, допълни Маргарита Наумова.

Коментар