Маргарита Наумова основа потребителска група Azure Analytics

“Технологиите за анализ на данни се развиват много бързо, а дизайнът и реализацията на бизнес решения в облака може да се окаже сериозно предизвикателство пред знанията и уменията на специалистите”, казва Маги Наумова (снимка: личен архив)

Нова потребителска група с фокус върху технологии за анализ на данни обяви Маргарита Наумова, CEO на Инспирит и SQL Master Academy. Това стана на последната най-голяма българска конференция в областта – Data Saturday Sofia.

Основната цел на групата Azure Analytics е да бъде „добър източник за споделяне и събиране на опит в сферата на Data Engineering § Data Analytics в Azure Cloud, Azure Analytics”, съобщиха от Инспирит.

Събитията на потребителската група обещават да привлекат хора с експертиза, които обичат да споделят знания и тези, които биха искали да чуят водещи експерти в областта или свои колеги.

Технологиите, върху които се фокусира общността, са Azure SQL, Azure Synapse, Azure Databricks, Azure Data Lake, Azure Data Factory, Azure DevOps, Azure Stream Analytics, Power BI.

„Облачните технологии за анализ на данни набират огромна популярност и предлагат безкрайни възможности за създаване на data analytics решения. Тези технологии се развиват много бързо, а дизайнът и реализацията на бизнес решения в облака може да се окаже сериозно предизвикателство пред знанията и уменията на специалистите”, сподели Маги Наумова.

По нейните думи, „комюнитито” е едно от местата, в които специалистите в областта могат да научат повече от колегите си или самите те могат да споделят знания и опит. „Това е мястото в което страстта от технологиите събира хората заедно, а аз и моят екип в Инспирит имаме опита да го създадем и да му помагаме да се развива!”, каза Маги.



След дългогодишната работа на българската SQL&BI потребителска група „Lets’ SQL Together!”, на която отново тя е основател, след десетките проведени уебинари, конференции и събирания, които всеки път се радват на изключителен интерес и присъствието на стотици ИТ специалисти, вече е факт и първото събитие на новата група. То ще бъде под формата на уебинар, който ще се проведе на 16 ноември.

Темата на предстоящото събитие е: „Cloud DW in Synapse – common design concepts”, с лектор Маги Наумова. Желаещите ще могат да се включат безплатно (както и за всички бъдещи събития), като е необходима се единствено регистрация.

Коментар