Световен гигант в работните пространства разширява бизнеса си у нас

Бизнесът, служителите, местните икономики и, разбира се, околната среда печелят от хибридния модел, казва Марк Диксън, глобален изпълнителен директор и основател на IWG
(снимка: IWG)

Водещ световен доставчик на възможности за работно пространство разширява бизнеса си на българския пазар. IWG предлага хибридни работни пространства чрез брандовете Regus и Spaces, вече с нов партньор в Пловдив, съобщиха от компанията.

IWG си партнира с Георги Тотев, добре познат инвеститор в сферата на хотелиерството, за Kamenitza Park в Пловдив. В офис сградата с площ 500 м² са разположени барове, ресторанти, магазини и СПА център, което прави местоположението особено атрактивно. Собствениците на имоти, инвеститорите и франчайзополучателите сега могат да работят с най-големия играч на световния пазар за хибридни работни места.



Разширяването на IWG не се ограничава само до България. Приблизително 1000 нови локации по целия свят ще бъдат добавени към мрежата през следващата година. С хибридния модел, предлагащ по-ниски разходи, компаниите имат финансовата гъвкавост да инвестират в своите служители и в растежа на бизнеса, а не в сградите, в които работят, коментираха от IWG.

„Повече от осем милиона души в 120 държави и различни часови зони в момента заемат хиляди хибридни работни пространства. Това е внушителен брой, който непрекъснато расте. Бизнесът, служителите, местните икономики и, разбира се, околната среда печелят от нарастващото въвеждане на хибридния модел”, заяви Марк Диксън, глобален изпълнителен директор и основател на IWG.

Повече от осем милиона души заемат хиляди хибридни работни пространства
(снимка: IWG)

Марк Диксън създава IWG преди 30 години с визия, която води до днешния глобален успех. Той определя като остарял класическия работен модел от 9 до 5 с ежедневно пътуване до работното място. Стратегически разположените работни пространства предоставят всички удобства на хибридните служители, като частни офиси, зони за съвместна работа и зали за срещи.



Не само, че хибридната работа е изключително популярна сред служителите, но мерките за намаляване на разходите и желанието компаниите да бъдат по-устойчиви водят до нарастване на търсенето на подобни работни места – тенденция, която в момента е във възход и в България.

Коментар