Банка ДСК стана партньор на SQL Master Academy

Участниците в „Лятна DBA Aкадемия” ще получат шанс за кариерен старт в Банка ДСК

Банка ДСК ще подкрепи каузата „Лятна DBA Академия 2018” – безплатна образователна програма за администратори на бази данни (DBA), инициирана от SQL Master Academy – в ролята на работодател, като съдейства в развитието на успешно завършилите студенти, давайки им възможност за подходящ кариерен старт.

„Лятната академия за администратори на бази от данни е резултат на нашето разбиране за ролята, която можем да имаме в подобряване на профеисоналното образование в България. Това е нашият социален проект, който реализираме с огромно желание и ентусиазъм”, заяви Маргарита Наумова, основател на SQL Master Academy – обучителния център на Инспирит, който единствен у нас е специализиран в SQL Server.

„Вярваме, че можем да помогнем на младите хора да намерят своя път, реализация и удовлетворение. Вярваме, че сме намерили правилната формула за това и се радваме, че имамe такъв партньор в лицето на Банка ДСК”, допълни Наумова.

Друга задача пред инициативата е да намери начин да запълни една проблемна област от липсваща на пазара на труда компетенция, каквато е тази на добре подготвени SQL Server администратори на бази данни.

В рамките на един месец одобрените кандидати, заедно с професионалния екип от инструктори на Маргарита Наумова ще преминат през редица обучения, които ще им дадат необходимите знания и умения, за да започнат работа, уточниха от SQL Master Academy.

Коментар