Изследване: Графичните драйвери на AMD са най-стабилни

AMD разполага с най-стабилния драйвер в графичната индустрия, твърди изследване на QA Consultants

Независим одит разкрива, че драйверите на AMD са най-стабилните в индустрията както за геймъри, така и за потребители на работни станции. Експертите от QA Consultants, независима компания за удостоверяване на качеството на софтуерните продукти, публикуваха нов доклад , според който AMD разполага с най-стабилния драйвер в графичната индустрия.

Системите на AMD са преминали 401 от общо 432 теста, докато тези с графика на Nvidia са преминали само 356, или 93% успех за AMD спрямо 82% за Nvidia. QA Consultants е тествала шест от най-популярните графични карти на AMD от различните ценови сегменти – бюджетен, среден и висок, представители както на геймърската, така и на професионалната линия (за работни станции), и са ги съпоставили с конкурентите в техния клас от Nvidia.

Моделите са включвали Radeon RX Vega 64, RX 580 и RX 560 за гейминг и Radeon Pro WX 9100, WX 7100 и WX 3100 за работни станции, а използваните драйвери са били съответно Radeon Software Adrenalin 18.5.1 и Radeon Pro Software Enterprise 18.Q2.

Тестването е било обстойно – специалистите от QA Consultants са провели 4-часов „crash” тест последователно на всяка графична карта, шест пъти на ден за 12 дни. Завършването на всеки тест е било считано за преминаване на теста, като общия резултат на стабилността е бил определен от общия брой преминавания на тестове разделен на общия брой опити.

Сривовете на драйверите са повече от едно елементарно неудобство. Те могат да доведат до реални щети от загуба на време и производителност. Тези резултати отразяват непрекъснатия фокус на AMD върху стабилността на драйверите, както и върху най-търсените функции и върхова производителност, за да се гарантира най-доброто общо изживяване от използването на Radeon Software.

Коментар