Маргарита Наумова с 10-та поред MVP награда от Microsoft

Маги Наумова е сред най-ценните специалист на Microsoft в света
(снимка: личен архив)

Маргарита Наумова, основател на българската потребителска група „Let’s SQL Together”, бе отличена за 10-та поредна година с наградата Microsoft MVP (Most Valuable Professional или „Най-ценен специалист на Microsoft”).

MVP отличието се присъжда от технологичния гигант за експертиза и отдаденост при споделяне на опит на специалисти, които имат много дълбоки познания за продуктите и услугите на Microsoft, като същевременно могат да обединят различни платформи, продукти и решения за решаване на проблеми в реалния свят.

MVP специалистите представляват глобална общност от над 4000 технически експерти и лидери в 90 страни, които освен своите изключителни технически способности, винаги са готови да помагат на другите – това ги отличава. В България отличените специалисти са единадесет.

Маги Наумова получава признанието за 10-та поредна година. Тя е основател на българската потребителска група „Let’s SQL Together”. В полза на общността често организира срещи и уебинари с различни лектори. Блогът и електронните й книги са изключително популярни сред общността. А ежегодното събитие, което тя и екипът й организират в България – SQL Server Discovery Day, събира на едно място всички експерти в областта.

Маргарита е и чест лектор на технически събития по целия свят, като SQL Bits, SQL Nexus, SQL Saturday. Всичко това води до отличаването и за поредна година като „Най-ценен специалист на Microsoft”.