Huawei ще раздаде $1 млн. в конкурс за разработчици

Конкурс на Huawei предизвиква разработчиците на мобилни приложения
(снимка: CC0 Public Domain)

Конкурс за мобилни приложения, организиран от китайския производител Huawei, обещава щедри награди за разработчиците на обща стойност 1 милион долара за най-добрите апликации в пет категории.

Почти всеки разработчик ще може да участва в конкурса Huawei HMS App Innovation Contest, като целта на компанията е да стимулира създаването на приложения, „които помагат на потребителите да се ориентират в ежедневието”.

Разработчиците ще бъдат разделени на шест географски региона: Европа, Азиатско-Тихоокеански регион, Близъкизток, Африка, Латинска Америка и Китай. Северна Америка, респ. САЩ, които наложиха санкции на Huawei, не са поканени.

Конкурсът предвижда награди в пет категории: най-добро приложение, най-добра игра, най-добро социално приложение, най-популярно приложение и приложение с най-голям брой позитивни отзиви.

За да участват, разработчиците следва да се регистрират на официалния уебсайт на конкурса в периода от 30 юни до 30 август т.г. Всички приложения трябва да бъдат разработени с помощта на HMS Core и представени на сайта на конкурса до 30 август. Резултатите ще бъдат обобщени през октомври.

Коментари по темата: „Huawei ще раздаде $1 млн. в конкурс за разработчици”

добавете коментар...

  1. Ходещ Кодер

    Хвалят се с толкова пари, а реално максимално на приложение дават до $ 15,000 не е кой знае какво. Освен това огромна част от хората залудо работили и не спечелили ще им ползват и техния код безплатно.

Коментар