Теленор се обособи като чисто търговска компания

CETIN България ще приложи у нас „водещите бизнес модели”, заяви Владимир Радойчич
(снимка: CETIN България)

PPF Telecom Group, в състава на която е Теленор, приключи разделянето на търговските и инфраструктурните дейности в своите оператори в Сърбия, Унгария и България и обяви създаването на три нови организации в рамките на CETIN Group.

Съгласно стратегията на проекта, Теленор България прехвърли активите си в телекомуникационна инфраструктура в новосъздадено независимо предприятие CETIN България. Двете компании ще имат различни приоритети и различни бизнес модели и фокус на управление.

Теленор България ще се съсредоточи още повече върху търговските предложения за клиентите, докато CETIN ще се фокусира върху развитието на телекомуникационната и ИТ инфраструктура и тяхната експлоатация и поддръжка, съобщиха от компанията.

Преструктурирането няма да повлияе на отношенията на Теленор с клиенти, подчертаха от телекома. Компанията ще продължи да предлага продукти и услуги през мобилната мрежа, сега управлявана от CETIN. Не се налагат никакви промени в договорите за мобилни услуги, нито в  условията по тях.

Целта на CETIN България е да приложи на пазара у нас „водещите бизнес модели”, каквито вече се налагат в региона и по целия свят. Екипът на компанията ще продължи да надгражда мрежовата и ИТ инфраструктура, уточни главният изпълнителен директор Владимир Радойчич.

От 1 август 2018 г. Теленор България, заедно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора, са част от PPF Group – доставчик на телекомуникационни услуги на шест пазара в Централна и Югоизточна Европа, вкл. България, Чешката република, Унгария, Черна Гора, Сърбия и Словакия, и приходи преди данъци, лихви и амортизации в размер на 1,4 милиарда евро за 2019 г.

Коментар