Чешки онлайн търговец на храни инвестира в България

Интересът към онлайн търговията расте експоненциално в последните месеци, заяви Иван Александров
(снимка: eBag.bg)

Българският онлайн магазин за хранителни стоки eBag.bg сключи стратегическо партньорство с най-големия чешки онлайн търговец на храни – Rohlik.cz с оборот от 150 милиона евро за 2019 година.

Чешкото присъствие в eBag.bg ще бъде като миноритарен съдружник и цели да ускори растежа на компанията и експанзията й в България. Стойността на инвестицията не се съобщава.

„В последните месеци станахме свидетели на експоненциално нарастване на интереса към онлайн търговията на стоки от първа необходимост от страна на потребителите. Доказателство за потенциала, който се открива пред нас, е и интересът на един от най-големите европейски онлайн търговци”, коментира Иван Александров, управител на eBag.bg.

Онлайн мзагазинът предлага над 15 000 артикула прясна храна от бутикови ферми и популярни брандове, плодове и зеленчуци, месо и мляко. Над 35 000 домакинства използват услугата на eBag.bg за доставка на храна.

Rohlik.cz е основан през 2014 г. от Томаш Чупър, който е създател и на портала Slevomat за онлайн продажби на стоки и услуги с отстъпка в 7 европейски държави. Чешкият онлайн магазин предлага свежа храна от местни пекари и месари, популярни марки и по-малки доставчици, като поддържа над 18 000 артикула в продуктовата си гама.

Търговецът разширява своята дейност и до Унгария с уебсайта Kifli.hu и подготвя навлизане в други държави, вкл. Австрия и Германия. Следващата стъпка на Rohlik.cz е подпомагане развитието на eBag.bg.

Коментар