Теленор пуска 5G мрежата си на 10 юни

Теленор ще стартира 5G свързаност възможно най-бързо, заяви Джейсън Кинг
(снимка: Евгени Димитров, BULPHOTO Agency / предоставена от Теленор, редактирана)

Теленор България ще стартира своята 5G мрежа за всички клиенти на 10 юни. Операторът обяви и плановете си за развитие и разгръщане на новото поколение технология.

„Водещ ангажимент за нас е да стартираме нашата 5G свързаност възможно най-бързо”, коментира главният изпълнителен директор на Теленор – Джейсън Кинг на пресконференция по повод връчването на сертификат „Best in Test” от umlaut – международна компания за измерване на качеството на мобилни мрежи.

Теленор ще стартира своята 5G мрежа с напълно изградена еко система от всички задължителни елементи. До лятото мрежата ще покрива големите градове и основните морски курорти, като компанията ще продължи да разширява 5G покритието, добавяйки нови локации.

Целта на телекома е „до средата на 2022 г. да се утвърди като лидер по отношение на покритие на 5G мрежата и качество на клиентското изживяване”, заявиха още от Теленор. Хакан Екмен, главен изпълнителен директор Телекомуникации в umlaut, поздрави  Теленор за „най-доброто потребителско изживяване, най-добрата скорост на сваляне и времезакъснение в България”.

Коментари по темата: „Теленор пуска 5G мрежата си на 10 юни”

добавете коментар...

  1. J

    … а, забравих – и много внимавай с ваксините, за да не те чипира Бил Гейтс също !

  2. J

    Спокойно, прочети в Интернет някоя статия със съвети на ‘една жена каза’, след което се намажи с фекалии и урина и си ready! Какво толкова – малко ще мирише, ама пък ще си бетон !

  3. вредни излъчвания

    Неизследвана и не изучена за въздействието си върху живите организми технология. Ключов момент е мощността на предавателите, което у нас трудно се контролира.

Коментар