BMW не бърза с масовите електромобили

BMW не планира масово производство на електромобили по-рано от 2020 година. При съвременното ниво на развитие на технологиите, серийното производство на електрически коли не е изгодно, предаде Ройтерс, позовавайки се на генералния директор на BMW – Харалд Крюгер.

Немският гигант пусна първия си електромобил през 2013 година, като оттогава досега разработи няколко поколения батерии, електрически двигатели и софтуер. През май т.г. в автосалоните се очаква моделът i8 Roadster, който ще използва електрическо задвижване от четвърто поколение, съгласно класификацията на BMW.

Напредъкът в технологиите за батерии е позволил на компанията да увеличи пробега на новия електромобил с 40%, спрямо предишния модел, според източниците от немския производител.

За да направи електромобилите по-привлекателни от гледна точка на серийното производство, BMW е създала модулна, мащабируема платформа. На нея ще стъпят всички модели на компанията, в три варианта: само на батерия, хибриди и традиционни (само с ДВГ).

Коментар