Лидерът при дроновете DJI се готви за борсата

Китайският производител DJI контролира около 70% от глобалния пазар на потребителски дронове

DJI Technology, най-големият производител на потребителски дронове, води преговори с инвеститори за финансиране в размер до 800 млн. долара, преди да излезе на бората, предаде Ройтерс.

С привличане на капитали DJI иска да разшири своите бизнес възможности в области като селско стопанство, енергетика и строителство, както и при безпилотните летателни апарати за проверка на инфраструктурата.

Според източници, запознати с преговорите, компанията търси инвестиции в размер от 500 до 800 млн. долара. Очаква се сделката да бъде финализирана в близките месеци, а първичното публично предлагане на акции (IPO) на борсата в Хонконг или в Китай да се състои през 2019 г.

DJI контролира около 70% от глобалния пазар на дронове за нуждите на компании и крайни потребители. През 2015 г. лидерът привлече 75 млн. долара инвестиции и беше оценена на 8 млрд. долара. Две години по-късно стойността й се покачи на 10 млрд. долара.

Анализаторската компания IDC прогнозира, че обемът на глобалния пазар на дронове ще достигне 9 млрд. долара през 2018 г., а в следващите петилетка ще расте с 30% годишно.

Коментар