Microsoft ускорява ъпдейтите на Windows 10

Обемистите „Feature“ ъпдейти на Windows 10 вече ще отнемат значително по-малко време

Откакто излезе на пазара, Windows 10 се обновява непрекъснато. Някои от актуализациите, т.нар. Feature Update, са по-големи и отнемат доста време, а възможностите на потребителите да предотвратят ъпдейтите са силно ограничени.

Microsoft обаче работи усилено за съкращаване на времето за актуализация на своята операционна система. Според публикации от тази седмица, в бъдеще времето за обновяване на Windows 10, в частност „Feature“ ъпдейтите, ще отнема около 30 минути.

Новата процедура за обновяване ще се задейства още следващия месец, когато се очаква голям ъпдейт на Windows 10 – т.нар. Spring Creators Update, съобщи Slashdot. Microsoft прави два пъти годишно подобни големи обновления на своята ОС и досега те се проточваха около час и дори повече.

Твърди се, че процесът на актуализация ще се извършва на два етапа. Във фазата, наречена „онлайн“, системата сваля необходимите файлове и изпълнява различни операции във фонов режим, без да засяга системната производителност и живота на батерията, а потребителят може да ползва компютъра си.

На втория етап от процеса на ъпдейт, наречен „офлайн“, операционната система рестартира няколко пъти, потребителят вижда екран „applying update“ и не може да работи с компютъра, докато в същото време Windows обновява характеристиките си.

Коментари по темата: „Microsoft ускорява ъпдейтите на Windows 10”

добавете коментар...

  1. Клин Пататник

    Браво Mi2,благодаря ти, пич! Сума ти сайтове изръшнах да науча как да спра ъпдейтите, но ти го обясни най -добре .

  2. Windows 10

    Най-добрият Windows, правен до-сега от Microsoft!

  3. Иван

    Аман!

  4. Мария

    Не се смей, сега отнема дни и накрая правиш чиста инсталация на новата версия.

  5. Saevar

    Ивче, аз си коментирам под всяка новина която има за какво да се коментира…( и разбира се да съм компетентен по въпроса).. разцъкай малко и ще видиш ..

  6. Ивка

    Има толкова много новини тука в този сайт, които стоят без коментари под тях, обаче стане ли на въпрос за уин или линукс, айос или андроид и се почват едни и същи тъпи разсъждения и коментари….

  7. Saevar

    от тва по-досадно нещо като Уина няма, при всеки ъпдейт рестарт.. кви са тея работи… в линукс при ъпдейт никога не рестартирваш освен ако не правиш ъпдейт на ядрото и пак има начини да не се рестартирва.., Уиндос трябва да бъде забранен със закон, най-противната и инвалидна ОС която някога съм ползвал…

  8. Жоро

    хАХахаха….30 минути…ХХАхАхахахахаа

  9. Mi2

    Десятката е настроена да прави ужасно много неща без да ви пита и винаги в най-неудобния момент. Всичко това се намира в Scheduled tasks, от Administrative tools на скрития истински Control panel, който може да извадите наяве като натиснете [Windows logo]-R и напишете control. Пак там в Services пък спрете Windows update процеса и направо му дайте disable. Но това ням да остане за постоянно ако в Scheduled task не му изключите всички планирани задачи, които обратно го включват. Също от там се изключа и досадния Windows update assistant – от групата Update orchestrator.

  10. Yo

    Microsoft е като вманиачено гадже. Не те оставя на мира за повече от ден.

Коментар